Mennyttä Miestä Luigi Pirandello

ISBN:

Published:

Hardcover

301 pages


Description

Mennyttä Miestä  by  Luigi Pirandello

Mennyttä Miestä by Luigi Pirandello
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 301 pages | ISBN: | 7.21 Mb

Mitä tapahtuu, kun ihminen saa mahdollisuuden vetää viivan menneisyytensä ylitse ja aloittaa kokonaan uuden elämän?”Yksi harvoja asioita, tai kenties ainoa minkä tiesin varmasti oli tämä: minun nimeni oli Mattia Pascal.”Näin alkaa kertomus, muttaMoreMitä tapahtuu, kun ihminen saa mahdollisuuden vetää viivan menneisyytensä ylitse ja aloittaa kokonaan uuden elämän?”Yksi harvoja asioita, tai kenties ainoa minkä tiesin varmasti oli tämä: minun nimeni oli Mattia Pascal.”Näin alkaa kertomus, mutta tämä ainoakin varma tietä häviää pian kirjastonhoitaja Mattia Pascalin elämästä.

Kohtalo suo hänelle nimittäin kadehdittavan mahdollisuuden syntyä uudestaan: hänen näköisensä mies löydetään kuolleena, ja hänen vaimonsa tunnistaa vainajan aviomiehekseen. Hänet julistetaan siis virallisesti kuolleeksi. Mattia muuttaa nimensä ja päättää aloittaa uuden elämän uuden rakastetun kanssa. Mutta onnistuuko se- onko mikään pohjimmiltaan sittenkään muuttunut?Italialaisen Nobel-kirjailijan Luigi Pirandellon (1867-1936) satiirinen romaani ilmestyi kotimaassaan ensi kerran v. 1904. Se ruotii pikkuporvariston elämäntapaa humoristisinkin sävyin ja osoittaa, että ihmisen on mahdotonta olla kokonaan oman onnensa seppä.Mennyttä miestä –romaania on pidetty lähinnä näytelmäkirjailijan tunnetun Pirandellon parhaan proosateoksena.

Se löydettiin uudestaan muutama vuosi sitten, ja siitä tehtiin televisiosarja, jonka pääosaa näytteli Marcello Mastroianni. Sarja esitettiin MTV:ssä nimellä Hänen kaksi elämäänsä.(takakansi- ja lieveteksti)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Mennyttä Miestä":


nephrohelp.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us